top of page

Årsoppsummering 2022

7 February 2023

Som foregående år syntes vi det er veldig stas med en oppsummering av året som har vært. For det har virkelig vært et innholdsrikt år! Og det er først når man setter seg ned med kaffekoppen og går gjennom kalenderen, at man virkelig ser hvor mye som har skjedd.


I tillegg til mange spennende, morsomme og utfordrende produksjoner, har vi også hatt vårt første driftsår av foto og filmstudioet, Studio Ask sammen Sporenstrek Reklame. Vi har hatt en rekke utleie av studioet til andre produksjonsselskaper, i tillegg til private selskaper. Vi har også inngått et samarbeid med Bryllupskollektivet som arrangerer fantastiske bryllup og hadde vårt første bryllup i studioet våren 2022. Studio Ask er tilgjengelig for utleie til film, foto og event, se nettsiden for mer informasjon.


La oss nå lene oss tilbake og se tilbake på produksjonsåret som har vært!
Din Skyr


I en kampanje der Skyr-følgere kan stemme frem den neste Skyrsmaken, lagde vi reklamefilmen for Skyr sin nye smak; solbær og vanilje. Reklamebyrået McCann ønsket et Willy Wonka-univers, med en god blanding av bilder i studio.

Fantastisk dyktige Øystein i StoreO fikk oppgaven med å lage animasjonen og vi produserte studioinnspillingen. Vi bygde en elektrisk «Skyr»-heis, og malte den i samme fargetoner som animasjonen. På den måten skapte vi en illusjon om at den animerte verdenen passet med den virkelige.

Yoghurtbegeret er også filmet i en versjon uten grafikk. Dette for å enkelt legge inn ny grafikk med ny smak i samme univers. På denne måten vil også Q-Meieriene kunne gjenbruke reklamefilmen over flere år.
Magnus Devold "Sjef for en dag"

Normann Fleischer trengte bistand på foto da de skulle lage en ny web-serie for Svea med Magnus Devold. Serien var en en fire episoders miniserie der Magnus Devold besøkte fire forskjellige bedrifter som bruker Svea sine digitale produkter. Magnus fikk forskjellige oppgaver gjennom dagen og leverte en strålende jobb både foran og bak kamera. Vi leverte en to-kamera produksjon med Uffe Mulvad og en lysrigg egnet for raske sceneskift og vanskelige lysforhold. Takk til Joachim i Normann Fleischer for et strålende samarbeid gjennom året på både denne og andre produksjoner!


 

Tine oppskriftsfilmer

Tine har et stort behov for innhold til sine sosiale medier kanaler og sammen med Sporenstrek Reklame leverte vi en rekke filmer gjennom året.

I 2022 ble fargerike smør-varianter trendy på SoMe og Tine ønsket en oppskriftsfilm på dette. Filmene ble klippet til både lengre formater i form av how-to-filmer og korte 6-sekunders filmer som non-skippable ads på youtube. Over to opptaksdager produserte vi en rekke oppskriftsfilmer for Tine inkludert sponsorfilmer for TV. Josefin Linder hos Sporenstrek Reklame tok flotte stillbilder til kampanjen.Christians Bra BrødVi digger å jobbe med oppstartsbedrifter og folk som tør å satse på noe nytt. Når vår bransjekollega, Christian Enger startet sitt eget brødbakstselskap, Christians Bra Brød, som leverer en helt unik oppskrift gjennom en abonnementsmodell, måtte vi bare bli med på å lage reklamefilm for dette. Sammen med Sporenstrek Reklame lagde vi et mørkt og rustikt univers hvor Christian kunne brilliere foran kamera og fortelle sin historie om hvordan denne brødmiksen ble til. 

Reklamefilm for Hongqi
Et av årets største høydepunkter var å lage en episk reklamefilm for det nyetablerte bilmerket, Hongqi.

Hongqi er et kinesisk bilmerke som har eksistert siden 60-tallet, men har kun levert biler til den kinesiske regjeringen og derfor ikke vært et allmenn kjent bilmerke.

Reklamebyrået McCann utviklet idé og konsept og naturligvis ønsket Hongqi flott norsk natur i sin reklamefilm. Vi fant den perfekte familien med mor, far og deres to barn til å bli med i reklamefilmen, og tok med oss et filmcrew på en syvdagers opptakstur på vakre vestlandet. Med hovedbase i Stryn, hadde vi enkel tilgang til en rekke varierte locations gjennom opptaksuken.

Både planlegging, opptak og etterarbeid ble gjort i rekordfart gjennom hele juli og endelig reklamefilm gikk på lufta i slutten av august.

Takk til hele teamet for en fantastisk innsats gjennom disse intense opptaksdagene. Ikke minst takk til Motorgruppen og McCann for et fantastisk samarbeid fra start til slutt. 

Lofoten Helsprø

I forbindelse med Lofoten sitt nye produkt, Lofoten Helsprø , ønsket de en reklame med masse energi og humor. Kreatørene i McCann, Kim Amundsen og Martin Berulfsen, utviklet en ny låt basert på den gamle klassikeren "Ro, ro til Fiskekjær" til reklamefilmen. Stories produserte en musikkvideo av reklamefilm på 15 sekunder.

Jonas Thomassen og hans team lagde en fengende 15-sekunder låt basert på kreatørenes tekst. Saurus Animation leverte den syngende burgeren og Christian Schussler gjorde regi på aktørene.Hekta på SkyrI forkant av produksjonen av hovedfilmen for Skyr, produserte vi en enkel rekrutteringsfilm (filmen til venstre) for å komme i kontakt med Skyr-elskere over hele landet. Av flere hundre søknader, ble fem heldige Skyr-elskere plukket ut og fikk være med i reklamekampanjen hvor hver enkelt skulle presentere sine favorittsmaker.


Kreatøteamet til McCann, sammen med regissør Christian Scüssler, intervjuet deltagerne om hvorfor de elsket Skyr og hvilke smaker de likte best. Dette klippet vi til fire 15- og 6- sekunders reklamefilmer til visning i digitale kanaler. Resultatet ble humoristiske portretter av noen skikkelige Skyr-elskere!OPPSUMMERING

2022 har vært et hektisk og innholdsrikt år og vi ser tilbake på dette året med et stort smil. Vi har hatt en enorm variasjon i ulike typer oppdrag innenfor en rekke sjangre og har bevist at ingen utfordring er for stor for vårt fantastiske team. Selv om plattformer, formater og lengder stadig endres, kommer vi alltid tilbake til god historiefortelling og kvalitet som de store suksessfaktorene for en god reklamefilm.


Vi vil rette en stor takk til alle våre samarbeidspartnere - takk for godt samarbeid gjennom året som har gått! Ingen oppdrag eller dager på set er lik, men det skal virkelig sies at vi alle koser oss på jobb og alltid jobber sammen mot fantastiske resultater. Vi gleder oss stort til neste år med flere spennende prosjekter sammen.


Stor takk til alle våre dyktige frilansere og kollegaer for et flott produksjonsår. Sammen har vi produsert reklamefilmer av høy kvalitet gjennom hele året. Deres engasjement og kreative evner har virkelig vært en stor ressurs under opptak.

En viktig brikke i alle våre produksjoner er den talentfulle regissøren, Christian Shüssler og vi takker deg for fantastisk samarbeid i 2022. Å beskrive viktigheten av en regissør som har overordnet kreativ ansvar på en produksjon er vanskelig å formidle, men det er en helt uunnværlig ressurs til teamet og har alt å si på sluttresultatet til enhver film. Christian har en unik evne til å regissere aktører på sett og utvikle produksjoner i forkant.


Tusen takk til hele teamet i Sporenstrek Reklame ved Monica, Ine, Josefin og Mia for både selskap i våre lokaler på Studio Ask, og samarbeid på produksjoner. Det er utrolig gøy å jobbe tett med så dyktige mennesker som dere og vi ser virkelig frem til et spennende år i 2023 hvor vi sammen skal utfordre oss på ny produksjoner!


Sist, men ikke minst, vil jeg rette en ekstra stor takk til min kjære Kari Marie Sandbukt. Hun har stått for all markedsføring og innholdsproduksjon for Stories og har i tillegg vært en ressurs som prosjektleder og castingansvarlig på større produksjoner. Det er lett å glemme å synliggjøre seg selv og eget arbeid, så en stor takk til deg som gjør Stories synlig.


Vi ønsker alle våre samarbeidspartnere og kunder et riktig godt nytt år!


Med vennlig hilsen,

Peter Bryng

Daglig leder


Comments


bottom of page