top of page

Promofilm for Gullruten 2023: Norges første Glambot-opptak

24 April 2023

Norges største prisutdeling skal igjen finne sted i Grieghallen i Bergen den 13. mai 2023. Og i samarbeid med Monster TV, leverte vi Glambot-opptak i Operahuset i Oslo for å promotere eventet på TV2.

Linnea Myhre poser foran robotarmen på operaen i forbindelse med promoopptak for Gullruten 2023.


Glambot-konseptet er allerede kjent fra Hollywood og brukes blant annet under Oscar-utdelingen og Grammy Awards hvor kjendiser posere i gallaklær foran kamera i slow-motion. For å få denne effekten må man bruke kameraer som klarer å fange minst 1000 fps.


Denne dagen stilte de nominerte opp i gallaklær, og med flott samarbeid med TV2 og Monster, stilte de alle opp på rekke og rad foran kameraet. I løpet av kun to opptakstimer filmet vi 14 av de nominerte. Noen ble filmet i par, mens andre ble filmet alene. Hver enkelt kjendis fikk muligheten til å vise seg fra sin beste side, i tillegg til å gjøre morsomme ting som står i stil med deres personlighet.


Til dette opptaket koblet vi et Phantom Flex kamera til roboten og med robotarmens hastighet og nøyaktighet, kunne vi filme i ultrarask saktefilm, samtidig som roboten gjorde raske og unike bevegelser. Visuelt sett blir det et interessant og mer iøenfallende klipp som vil skille seg ut på digitale flater.


Uffe Mulvad programmerer Bolt Junior+ robotarm under opptak for Gullruten 2023

Ved opptak av kjendiser under event er man ofte tidsbegrenset. For å sikre effektivitet programmerte vi derfor 10 forskjellige bevegelser på forhånd av opptaket. På den måten kunne vi utføre forskjellige bevegelser til alle kjendisene, slik at alle ble filmet på hver sin unike måte.Arri 18K HMI lampe i operaen for Gullruten 2023

Lyssetting

Når man filmer i såpass slow-mo, er det behov for mye kraftigere lys enn man vanligvis bruker. Vi satte derfor opp en HMI-lampe med 18 000W. For å myke opp lyset noe, satte vi et seil foran.


Selv om vi hadde tilgang på mye lys fra HMI-lampen, var vi også avhengige av naturlig lys for å kunne fange detaljene i operaens flotte eikespiler. Vi fikk god hjelp av solen denne dagen, som skinte inn gjennom vinduene og bidro som en ekstra lyskilde. For å blokkere uønsket lys fra feil vinkler, brukte vi svart molton.


Resultatet ble fantastiske filmer som virkelig fikk fram det beste i både personene og omgivelsene.Behind the scenes

Det er like gøy å se hva som skjer bak kamera, som det ferdige resultatet. Det ligger mye arbeid bak, både før filming, men også under filmingen. Ta en titt på filmen og bildene under for å se hvordan alt ble satt sammen.


Deltagere:

Tuva Fellmann & Solveig Kloppen, Else Kåss Furuseth & Markus Neby, Ronny Brede Aase, Nicolai Kleve Broch, Pia Tjelta, Henriette Stensrup, Linnea Myhre & Calle Hellevang-Larsen, Aleksander Sæterstøl & Cathrine Fossum, Olaf Tufte, Kristian Ødegård & John Hammersmark, Niklas BaarliCalles improviserte hopp


Takk til kunde og byrå for et flott samarbeid - og ikke minst til crewet som har stått på med frakt, opprigg, gjennomføring og nedrigg. Vi er utrolig takknemlige for innsatsen til alle involverte og er strålende fornøyd med både opptaksdagen og resultatet.


Crew:

Produsent: Peter Bryng

Regissør: Christian Schüssler

Fotograf: Uffe Mulvad

Lys: Adrian Axel

Behind the scenes: Kari Marie Sandbukt / RØBBET

Assistent: Joakim Østrem

Assistent: Egil Døving

Assistent: Tobias Olsen


Kunde: TV2

Byrå: Monster

Eventbyrå: Playroom Event


Vi håper du har blitt inspirert av vår erfaring med dette opptaket! Dersom du ønsker å skape noe lignende for ditt eget selskap eller byrå, ta kontakt med oss, så kan vi snakke nærmere om et fremtidig samarbeid.


Følg oss på sosiale medier:


Kontaktinformasjon:


Adresse:

Jernbaneveien 4

0667 Oslo

Studio Ask


Comments


bottom of page