top of page

Hvorfor har vi investert i en robotarm?

12 February 2023

Vi oppsummerer hva Bolt Junior+ kan gjøre og hvorfor vi tror nettopp dette er verktøyet for fremtidens innholdsproduksjon.Hos Stories har vi de siste åtte årene spesialisert oss på matreklame. Vi har alltid forsøkt å heve nivået for hva vi kan levere til våre kunder og hvordan vi kan bli litt bedre for hver eneste produksjon. Investeringen av Bolt Junior+ har vært i planleggingsfasen i over to år og endelig er den på plass i studioet vårt.

Vi har reist rundt i Europa og snakket med de beste leverandørene innen studioproduksjon om ulike type utstyr. Vi har forhørt oss om fordeler ved bruk av slikt teknologi og hvilke begrensninger den har. Etter flere vurderingsrunder kom vi frem til at den eneste fornuftige leverandøren av dette var MRMC (Marc Roberts Motion Control). Selskapet er eid av Nikon og er bransjeledende på utvikling av roboter til filmindustrien. Vi ser frem til å bruke den som vårt primære verktøy i studio, på location og selvfølgelig på matproduksjoner for alle våre kunder.


En av hovedgrunnene til at vi gikk all-in og investerte i såpass kostbart utstyr, er begrensningene ved å filme table-top produksjonser på stativ eller håndholdt. Vi har de seneste årene brukt en “slider” for og få dynamiske bevegelser, men ser nå at vi trenger mer fleksibilitet og muligheter for mer presise og stabile bevegelser under opptak. Denne investeringen bringer oss nærmere målet om å være bransjeledende innen produksjon av matreklame de kommende årene. Fra 13. mars er vi klare for drift og vi gleder oss til å begynne å ta dette utstyret i bruk, i samarbeid med andre kreatører og regissører i bransjen.

Vi har som mål å tilby denne nye teknologien som et verktøy til flere filmskapere og ikke bare til produksjoner med høyere budsjetter.Vi har sett et behov for å produsere innhold i mange ulike formater de seneste årene. Våre kunder trenger ofte å filmer i både 16:9, 4:5 og 9:16, slik at filmene passer til alle type plattformer i dagens mediemiks. Med Bolt Junior+, en seks-meter dolly og en snurrende platetopp – kan vi raskt "snu" kamerasensoren for å ta bilder både i 16:9 og 9:16 bare med et tastetrykk. Dette sparer oss mye tid i løpet av en produksjonsdag og gir kunden mulighet til å få mer innhold raskere enn noen gang.

Roboten trenger kun én operatør og det sparer oss også ekstra kostnader i løpet av en lang produksjonsdag. Roboten er programmert til å være presis ned til millimeteren og vil produsere innhold raskere enn noen gang før. Vi trenger blant annet ikke bekymre oss for manuell fokusstyring eller mye stabiliseringsarbeid i post-produksjon.


Vårt team

Si hei til vårt nye robot-team! Alle produksjoner har forskjellige behov, der både erfaring og stil må tilpasses for hver gang. Vi har derfor satt sammen et team av filmfotografer med bred erfaring innenfor forskjellige sjangere, fra fiksjon og mote til matreklame. Vi ønsker Espen Olsen, Adrian Axel, og Uffe Mulvad velkommen til teamet og som robot-operatører.

Hvis du allerede er en filmfotograf eller et byrå, kan vi også tilby Bolt robotarm som et enkeltstående produkt til din produksjon.
Vi samarbeider allerede med noen av de mest talentfulle matstylistene i bransjen. Stylistteamet i Sporenstrek Reklame har jobbet i matindustrien i over 20 år og kan hjelpe deg med alt fra utvikling av matoppskrifter, til styling på opptak. På denne måten kan vi forsikre oss om at dine produkter alltid ser bra ut i kamera.Vi gleder oss til å komme i gang med produksjoner med Bolt Jr+ og se hva slags innhold vi sammen kan skape ved å bruke denne teknologien!
Hvis du har spørsmål om bruk av vår robot til din neste produksjon, ikke nøl med å ta kontakt.


Med vennlig hilsen,

Peter Bryng

Daglig leder

Comments


bottom of page